Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voioși și curioși, prichindeii de la secția germană a Grădiniței din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 25 au venit la Filiala Valea Aurie a Bibliotecii ASTRA, coordonați de d-na Monica Popescu, director adjunct, d-na educatoare Alexandra Damian și însoțiți de părinți. Încă din primele momente, cei mici au aflat câteva informații esențiale despre bibliotecă: ce reprezintă, cum sunt ordonate cărțile în colecții, cum se pot bucura de oferta bogată și folositoare de carte pentru preșcolari, dar și cum pot consulta publicațiile în limba germană și cele bilingve.

 

Apoi, a venit vremea poveștilor! Copiii au ascultat cu mare atenție „Povestea Ursulețului Martinel” și povestea „Furnicuțele și comoara” din volumele autoarei britanice Angela McAllister. Pentru că au fost foarte atenți și inspirați, au dat răspunsuri corecte la toate întrebările care au urmat în sesiunea interactivă coordonată de bibliotecara Gabriela Dordea. În continuare, juniorii au făcut cunoștință cu minunatele cărți de basme și povești care se regăsesc pe rafturile bibliotecii și de care se pot bucura împreună cu toată familia.

Bucuriile zilei au continuat cu lectura de poezii destinate celor mai mici dintre cititori și ascultători. Micuții au ascultat cu plăcere versuri hazlii din volumul „Iepurașul năzdrăvan” de Coca Popescu și poezia „Un pisoi de porțelan stă de vorbă c-un motan” de Otilia Cazimir.

Pe lângă oferta de carte în limba română, cei mici au fost interesați de publicațiile în limba germană sau bilingve destinate utilizatorilor din categoria de vârstă preșcolară (primele cuvinte, primele propoziții, exerciții de vocabular pe baza textelor).

La finalul activității, trenulețul micuților a pornit spre zona de carte dedicată lor, unde s-au bucurat în voie de cele mai frumoase publicații pentru copii.

Îi așteptăm cu bucurie să revină!

***
Informații privind documentele din colecțiile bibliotecii se regăsesc și în mediul digital: în catalogul online, pe platforma de cărți electronice Cloud Library, în Depozitul Digital și pe celelalte canale de comunicare și promovare.

***
Activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #invatare #citimimpreuna #creativitate #povestipentrucopii #recomandaridecarte #VăAșteptămLaBibliotecă