Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Astăzi au trecut pragul Bibliotecii ASTRA Sibiu preşcolarii de la Şcoala Gimnazială nr. 25 din cartierul Valea Aurie, Sibiu, însoţiţi de prof. Monica Popescu, director adjunct, de doamna educatoare Păcurar Maria şi de părinţi. Plini de entuziasm şi foarte curioşi, unii dintre ei aflându-se prima dată într-o bibliotecă, au fost încântaţi să descopere mulţimea de cărţi frumos aranjate şi ordonate din rafturile de bibliotecă.

Au ascultat două basme extraordinare, în lectura colegei noastre Gabriela Dordea, apoi au participat activ la momentul următor în care au fost solicitaţi şi încurajaţi să răspundă la câteva întrebări legate de personajele de poveste şi de momente importante din cuprinsul lecturii. Răspunsurile corecte şi prompte au fost dovada atenţiei, seriozităţii și, mai cu seamă, a plăcerii cu care aceşti copii minunaţi au ascultat poveştile.

La fel de atenţi şi de încântaţi s-au arătat şi de poeziile pentru copii care au făcut deliciul micilor ascultători: „Un arici”, „Urechilă”, „Cip-Cirip”, din volumul „Iepuraşul năzdrăvan”, de Coca Popescu.

Ziua aceasta minunată s-a încheiat cu un tur de bibliotecă şi cu oprire în zona de carte pentru preşcolari, spațiu în care copiii au descoperit cu mare încântare o mulţime de cărţi frumoase şi utile!

Întâlnirea a fost presărată cu scurte poezioare şi cântecele pe care cei mici, coordonaţi de doamna educatoare, le-au recitat şi interpretat cu mare plăcere şi cu talent.

Îi aşteptăm cu drag să revină să revină la bibliotecă!

***
Activitățile și evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene #ASTRA Sibiu se desfășoară cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #comunicare #invatare #citimimpreuna #povestipentrucopii #recomandaridecarte #literaturăpentrucopii #povesti #iubimcărțile #cărți #VăAșteptămLaBibliotecă