Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu s-a alăturat mai multor biblioteci publice din țară în parteneriatul educațional internațional „Prietenie… pe o… sfoară…virtuală”, cu scopul de a promova literatura pentru copii, pentru a stimula lectura în rândul celor mai mici cititori, de a le deschide orizontul spre operele celor mai mari scriitori de povești.

Startul activităților edițiilor anuale pentru acest proiect este dat la 2 aprilie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Inițiată în 1967, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii marchează ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generații de copii cu povestiri precum „Hainele cele noi ale împăratului”, „Fetița cu chibrituri”, „Rățușca cea urâtă”, „Mica sirenă”.

În acest an, proiectul „Prietenie… pe o… sfoară…virtuală” este consacrat vieții și operei scriitorului român Petre Ispirescu și se va derula pe parcursul lunilor aprilie – iunie a.c. Activitățile desfășurate vor pune în valoare imaginația și creativitatea copiilor și bibliotecarilor deopotrivă.

Numele proiectului, Prietenie …pe o … sfoară…, a fost inspirat de activitatea practică ce însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul bibliotecilor lor, pe o sfoară. Anul acesta, având în vedere contextul epidemiologic, se vor realiza expoziții, pe sfoară, în cadrul bibliotecilor. Fiecare partener va trimite 3 – 5 fotografii de la activități și expoziții organizatorului, respectiv Centrului de Excelență pentru Copii și Tineret – Brașov,  în vederea realizării unei expoziții virtuale, finale.

Material realizat de Daniela-Carmen Sava, bibliotecar
Filiala Bâlea

Leave a Reply