Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Compartimentul pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu s-a alăturat mai multor biblioteci publice din țară în parteneriatul educațional internațional „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală”, inițiat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov. Acțiunile acestui parteneriat sunt dedicate promovării literaturii pentru copii și stimulării interesului pentru lectură a celor mici.

În acest an, proiectul „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală” este consacrat vieții și operei scriitorului român Petre Ispirescu. În perioada aprilie-iunie 2021, „Prietenia pe o sfoară” a reușit să atragă numeroși elevi ai instituțiilor de învățământ sibiene.

Compartimentul pentru Copii și Tineret a găzduit și îndrumat elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, clasa pregătitoare G, sub îndrumarea d-nei Mirela Bugner, cadru didactic, clasa a III-a A de la Școala Gimnazială nr.2 Sibiu, sub îndrumarea dei Cătălina Minodora Dumitrean, cadru didactic, și prichindeii de la  Grădinița cu program prelungit nr.15, sub îndrumarea doamnei Anca Buzilă, educator.

Activitățile desfășurate au pus în valoare imaginația și creativitatea copiilor și bibliotecarilor, deopotrivă. Întâlnirile au avut loc atât on-line, cât și față în față, respectând măsurile sanitare și de protecție recomandate de autorități. În cadrul întâlnirilor, copiii au fot încântați de lectura poveștilor, dar și de activitatea practică pe care au desfășurat-o. Micii participanți au realizat desene inspirate de cartea prezentată.