Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

👥 Ultima întâlnire din cadrul programului educativ #ASTRAAdolescent i-a reunit astăzi pe toți participanții, alături de care s-au aflat dl. Răzvan Pop, managerul bibliotecii, d-na Mihaela Dobrescu, inițiator și coordonator al proiectului, bibliotecari și voluntari.

„Mă bucur că am avut prilejul să vă cunosc prin intermediul acestui proiect. Recunosc că am fost impresionat să văd tineri implicați și entuziaști. (…) Sfatul meu pentru voi este acela de a citi, de a vă informa corect și substanțial, de a acumula. Citiți ce merită și ceea ce vă place, pentru a completa oferta actualului sistem de educație. În literatura română avem scriitori extraordinari care poate nu sunt incluși în programa școlară, avem cărți capitale care nu se studiază și pe care merită să le cunoașteți. Țineți legătura cu profesorii voștri, cu cei buni și dedicați. (…) Am observat că vă apasă o oarecare nesiguranță, că vă frământă viitorul vostru. E normal, toți am trecut prin aceste îndoieli și am fost preocupați. Dar veți ajunge și la acel moment în care veți ști ce doriți să faceți. Oamenii care au ambiție își văd de treabă, doresc să facă mai mult. Noi de aceea am gândit și dezvoltat acest proiect educativ, pentru a vă oferi posibilitatea să cunoașteți frânturi din diferite domenii. Mergeți și să explorați lumea, mergeți și învățați în afară cu burse sau prin proiecte, mergeți acolo unde contează, nu neapărat unde este la modă.”, le-a transmis directorul Bibliotecii ASTRA Sibiu, dl. Răzvan Pop.

 

„Un proiect se face cu oameni, iar ASTRA Adolescent este despre voi și cu voi! Ați dovedit din plin că sunteți dornici de a cunoaște lucruri, că doriți să vă implicați, că vă interesează parcursul vostru personal, emoțional, social și profesional. A fost o adevărată plăcere să observăm modul în care ați interacționat cu invitații, că ați abordat temele cu naturalețe, maturitate și seriozitate. Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm în continuare la viitoarele proiecte și activități.

În egală măsură, apreciem enorm faptul că invitații noștri au reușit să vină la aceste întâlniri, că au avut prezentări interesante, uneori emoționante, că au izbutit să captiveze audiența cu propriile experiențe și au oferit exemple consistente de bune practici.

Adresez mulțumiri echipei de bibliotecari astriști care s-au implicat în activitățile de organizare, desfășurare și promovare a tuturor prezentărilor și dezbaterilor.

Mulțumim, de asemenea, reprezentanților presei care au preluat acțiunile noastre dedicate adolescenților și au oglindit atât de frumos evenimentele în mass media.”, a spus Mihaela Dobrescu, coordonatoarea proiectului ASTRA Adolescent.

 

👫 Spre finalul evenimentului, tinerii participanți s-au bucurat de o rememorare a întâlnirilor prin intermediul a numeroase imagini, dar și de oportunitatea de a puncta concluziile în urma participării la program și de oferi sugestii pentru următoarea ediție ASTRA Adolescent.

💬 „Ne-a plăcut mult să participăm în cadrul acestui program desfășurat la Biblioteca ASTRA și să ne întâlnim cu fiecare invitat. Chiar dacă la început am fost puțin mai timizi, am constatat că ne place să petrecem zilele de vacanță aici, am ajuns să ne cunoaștem și să legăm prietenii. La fiecare întâlnire am aflat lucruri noi și ne bucurăm că am avut această oportunitate. Așteptăm să ne reîntorcem la următoarea ediție ASTRA Adolescent.”, au fost de părere tinerii participanți la ultima întâlnire a proiectului.

***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #comunicare #solidaritate #timpliber

Leave a Reply