Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

În aceste zile de  început de iunie, când copiii sunt cu gândul la vacanța de vară, elevii clasei a II-a A de la Şcoala „Radu Selejan”, împreună cu doamna învățătoare Cristina Văleanu, au sosit la bibliotecă pentru o oră de lectură şi recomandări pentru perioada de vacanţă. Cei mici au fost entuziasmaţi de întâlnirea cu biblioteca şi au primit informaţii despre condiţiile de înscriere. Apoi au avut plăcuta ocazie să răsfoiască şi să citească din volumele prezentate şi recomandate, dintre care amintim romanele pentru copii ale autorului englez Roald Dahl -„Matilda”, „Uriaşul prietenos”, „James şi piersica uriaşă”, „Vrăjitoarele”,  romanele lui Holly Webb despre viaţa animalelor de companie „Alfie singur singurel”, „Milly, pisicuţa răpită”, „Jess, căţeluşa singuratică”, „Spot pisoiul furat”, „Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift, „Fram ursul polar” de Cezar Petrescu, „Vrăjitorul din Oz” de Frank Baum, „Cărţile junglei” de Rudyard Kipling, „Heidi, fetiţa munţilor” de Johanna Spyri şi volume de poveşti şi basme îndrăgite.


Recomandări de lectură au primit şi elevii clasei a VI-a A de la Şcoala „Regele Ferdinand”, care au venit la Filiala Vasile Aaron însoţiţi de doamna profesoară de limba română, Irina Armega. Din volumele prezentate amintim, romanele de aventură ale lui Jules Verne: „Copiii căpitanului Grant”, „Căpitan la 15 ani”, „Doi ani de vacanţă”, „Insula misterioasă”, „Cinci săptămâni în balon”,  romanele de aventură ale lui Karl May: „Winnetou”, „Comoara din lacul de argint”, „Duhul deşertului”, „În Anzii Cordilieri”, romanele fantastice din seria „Harry Potter” de J.K. Rowling, „Cronicile din Narnia” de C. S. Lewis, „Oksa Pollock” de Anne Plichota, „Cronicile Spiderwick” de Holly Black, romanele clasice „Marile speranţe” şi „Aventurile lui Oliver Twist” de Charles Dickens, „Singur pe lume” de Hector Malot, „Aventurile lui Tom Sawyer şi ale lui Huckleberry Finn” de Mark Twain. Copiii au fost interesaţi şi de biografii ale oamenilor celebri astfel că s-au bucurat să răsfoiască atrăgătoarele volume de la Editura Pandora M.

Elevii clasei a III-a B de la Şcoala „Radu Selejan”, însoţiţi de doamna învăţătoare Rodica Bocea,  au participat la un Concurs de lectură pe echipe, iniţiat în cadrul Filialei Vasile Aaron a Bibliotecii ASTRA Sibiu. Copiii au avut de răspuns la întrebări din următoarele lecturi parcurse: „Sarea în bucate” de Petre Ispirescu, „D-l Goe” de I.L. Caragiale, „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, „Heidi, fetiţa munţilor” de Johanna Spyri şi „Colţ Alb” de Jack London. Cele două echipe – „Voinicii” şi „Buburuzele” – au participat cu mare interes și entuziasm la concursul de lectură. Juniorii au prezentat detalii referitoare la întâmplările din operele amintite, au reușit să recunoască scurte fragmente de text, să caracterizeze personajele și să ofere informații despre autorii vizați și operele acestora. În egală măsură, elevii au izbutit să recunoască reperele referitoare la timp și spațiu din acțiunea volumelor citite. Echipa „Buburuze” a ieşit victorioasă în competiția de lectură, dar toți copiii au fost încântaţi de activitatea desfășurată în spațiul Filialei Vasile Aaron. Au spus că doresc să citească suplimentar în vacanță pentru a afla lucruri noi, mai ales având în vedere că în toamnă se anunță o nouă competiție de lectură.

Material realizat de Magdalena Iacob, bibliotecar
Filiala Vasile Aaron

***
Activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #comunicare #invatare #citimimpreuna #povestipentrucopii #timpliber #literaturăpentrucopii #recomandăridelectură #vacanță #cartipentrucopii