Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Astăzi se împlinesc 100 de ani de la nașterea renumitei soprane italiene Renata Tebaldi, solistă a Companiei La Scala din Milano, a Operei Metropolitane din New York și a Operei de Stat din Viena. Pe parcursul unei îndelungate cariere interpretative, de peste trei decenii, Tebaldi a strălucit în numeroase roluri, care i-au pus vocea în evidență, pe marile scene muzicale: Mimi și Floria Tosca din operele „La Bohème” și „Tosca” de Giacomo Puccini, Violetta, Aida și Desdemona din compozițiile verdiene „La Traviata”, „Aida” și „Othello” sau Madeleine din „Andrea Chénier”, operă compusă de Umberto Giordano.


Reușind performanțe tehnice impresionate, într-un registru acut pătrunzător, deopotrivă liric și dramatic, vocea Renatei Tebaldi rămâne una de o expresivitate copleșitoare, alături de cele ale altor mari soprane ale lumii, din a doua jumătate a secolului XX.

Compartimentul Arte al Bibliotecii Județene #ASTRA Sibiu pune la dispoziția iubitorilor de operă o colecție cuprinzătoare de documente audio care include înregistrări din repertoriul muzical al sopranei #RenataTebaldi (1922 – 2004).

Surse documentare:

Material realizat de Monica Marin

Informații referitoare la resursele culturale ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se regăsesc online, pe canalele de comunicare și promovare ale bibliotecii:

***
Activitățile, proiectele și evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra, #AstraSibiu, #AstraTransylvania, #mysibiu, #Sibiu, #Hermannstadt, #Romania, #consiliuljudeteansibiu, #astralibrary, #library, #cultură, #culture, #educatie, #cunoastere, #muzicăclasică, #music, #opera, #melodrama, #italiancomposers, #ArturoToscanini, #ZubinMehta

Leave a Reply