Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

În fiecare an, Sărbătorile Pascale sunt prilej de mare bucurie spirituală. Datinile și obiceiurile românilor includ, pe lângă aspectele religioase, și o importantă componentă culinară. Masa pascală la români a fost și va rămâne un element plin de bun gust și de culoare. Despre frumusețea și originalitatea ouălor încondeiate s-a scris o întreagă literatură, acestea întruchipând imaginația, talentul, meșteșugul și iubirea de frumos a țăranului român. Fiecare zonă a spațiului cultural românesc adăpostește un vast ansamblu de obiceiuri care ilustrează spiritualitatea românilor de pretutindeni.

Cu prilejul sărbătorilor de Paște, bibliotecarii astriști aduc în atenția publicului o serie de volume care cuprind informații valoroase despre tradițiile românilor în această perioadă a anului, despre semnificația Învierii Domnului și bucatele consacrate, aflate pe mesele noastre, în fiecare primăvară.

 

Dacă sunteți pasionați de #folclor, datini și #gastronomie tradițională, vă invităm la Compartimentul Carte pentru Adulți (sediul nou, etajul 4) să consultați publicațiile expuse.

Sărbători cu pace, liniște, inspirație și echilibru!

***
Informații privind publicațiile aflate din colecțiile Bibliotecii #ASTRA Sibiu se regăsesc accesând Catalogul online, platforma de cărți electronice Cloud Library, Depozitul Digital, serviciul BiblioSuport.

***
Activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #traditii #sărbătoripascale #Easter #Paste #sarbatoripascale