Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Pentru toți copiii care știu că nu înfățișarea contează, ci sufletul și mintea.” (Alex Donovici)

Sărbătorim Ziua Internațională a Copilului chiar în mijlocul copiilor!

Ne-am bucurat astăzi de revederea cu cei mici și de o sesiune de lectură pe cinste!

 

Colega noastră Magda Iacob, bibliotecar în cadrul Filialei Vasile Aaron, a ajuns la elevii clasei a II-a (coordonați de d-na învățătoare Mariana Toader), de la Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” din Sibiu, cărora le-a citit povestea lui Țup, temerarul pui de ciocârlie care trăia într-o „pădure mare și frumoasă, din care oamenii încă nu tăiaseră copacii și unde animalele și păsările trăiau fericite”.

Juniorii au ascultat cu atenție o poveste minunată despre curaj, hotărâre și dorința de a supraviețui.
La finalul întâlnirii, toți copiii răsfoit cu încântare alte câteva cărți din colecția Filialei Vasile Aaron. Iar cei mai împătimiți cititori ai filialei au fost recompensați cu diplome.

Țup. Imposibil e doar un cuvânt este primul volum din seria cărților apărute la Editura Curtea Veche, sub semnătura autorului Alex Donovici și extraordinar ilustrate de Stela Damaschin-Popa. Din aceeași serie, în colecțiile bibliotecii se regăsesc: „Țup, salvatoarea iernii”, „Țup și pădurea încremenită” și „Țup și prietenii săi”.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Copilului, vă invităm să parcurgeți, de asemenea, o recomandare de lectură și un material despre celebrul creator al desenelor animate, Walt Disney, realizate de colega noastră Magda Iacob:
https://bjastrasibiu.ro/recomandari-de-lectura-pentru-copii/

Informații privind documentele din colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu se regăsesc în mediul digital: în Catalogul online, pe platforma de cărți electronice Cloud Library, în Depozitul Digital și pe celelalte canale de comunicare și promovare.

Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!