Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

👩‍🏫 Bibliotecarii astriști de la Compartimentul Carte pentru Adulți au susținut ateliere de #educațiefinanciară adresate populației adulte, în cadrul proiectului „Școala de Bani din Bibliotecă”. Sesiunile de instruire s-au desfășurat la sediul central al bibliotecii publice sibiene și au cuprins o serie de prezentări prin care au fost furnizate informații de bază din domeniul #financiar. Formatorii – colegele noastre, Alexandrina Aldea și Mihaela Dobrescu – au oferit participanților înscriși în program informații referitoare la: buget, economisire, cumpărăturile impulsive și compulsive, construirea de obiceiuri sănătoase de cumpărare, relația digitală cu statul, precum și despre tipurile de riscuri din mediul virtual și metodele de protecție împotriva acestora.

💵 Cursul menit să contribuie la crearea unor comportamente financiare sănătoase a cuprins teme de interes: „Relația mea cu banii”, „Echilibrat la cumpărături”, „Riscuri și protecție online”.

***
💳 „Școala de Bani din Bibliotecă” este un program pilot, implementat de Fundația Progress și BCR, în parteneriat cu o serie de biblioteci din țară. Este o inițiativă care aduce și promovează educația financiară și digitală în mediul rural și mic-urban prin intermediul bibliotecilor. Acest demers educațional urmărește sporirea gradului de conștientizare a tot ceea ce înseamnă inteligența financiară și deprinderea abilităților și cunoștințelor necesare în mediul bancar.

***
Activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #invatare #cunoastere #IncluziuneDigitala #bibliotecidigitale #Școaladebanidinbibliotecă #resursefinanciare #FundațiaProgress