Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

🚩 Expoziția #ASTRA160 este în plină desfășurare la Muzeul Național Cotroceni .

🙌 În cursul zilei de ieri, ne-am bucurat să primim vizita domnului Liviu Sebastian Jicman, președintele Institutului Cultural Român, care și-a exprimat aprecierea cu privire la importanța unor asemenea demersuri culturale prin care publicul larg și, în special, generațiile tinere au prilejul să aprofundeze istoria unor momente semnificative care au constituit fundamentul devenirii și consolidării spațiului cultural românesc.

📌 Vernisajul expoziției are loc astăzi, 14 septembrie 2022, începând cu ora 18:00, în spațiul distins al Salonului Cerchez, din Palatul Cotroceni.

ℹ️ Reamintim faptul că întregul proiect este prilejuit de împlinirea a 160 de ani de la înființarea Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – ASTRA și a Bibliotecii acesteia, și este organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni  și cu susținerea companiei Merk Class SRL.

📖 ASTRA 160 aduce în atenția publicului, în texte și imagini, contribuția marilor personalități astriste care au militat pentru dezvoltarea culturală a spațiului transilvănean și emanciparea socială a românilor ardeleni. În expoziție sunt incluse elemente originale cu valoare de #patrimoniu care ilustrează momente semnificative din istoria Asociațiunii ASTRA și a Bibliotecii acesteia: documente legate de contextul istoric, #manuscrise semnate de personalități importante ale culturii române, cărți de valoare inestimabilă, obiecte care au aparținut marilor astriști. La loc de cinste, în cadrul expoziției, se află cele trei tomuri ale Enciclopediei Române, operă editorială capitală a Asociațiunii și prima #enciclopedie românească.

👉 Expoziția ASTRA 160, organizată la Muzeul Național Cotroceni, este deschisă publicului, cu respectarea regulilor de acces, până în data de 25 septembrie a.c., în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Parteneri media: Radio România Cultural, Revista Historia

***
Activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #istorie #memorielocala #istorie #istoriaRomaniei #arhive #patrimoniunational