Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Astăzi a avut loc vernisajul Expoziției de pictură și intervenție grafică a elevilor de la Liceul de Artă Sibiu, clasele a VII-a și a IX-a. Alături de aceștia s-a aflat coordonatorul proiectelor, prof. Florin Viorel, cadru didactic și președinte al UAP Sibiu, dar și numeroși părinți și susținători ai tinerilor artiști. Evenimentul a fost deschis de dr. Răzvan C. Pop, manager al Bibliotecii Județene #ASTRA Sibiu.

Felicitări tuturor copiilor participanți și celor implicați în proiectele artistice!

„Sunt foarte mândru de lucrările expuse de elevi în cadrul acestei acțiuni. Noi am venit aici pentru a înfățișa parcursul elevilor din timpul anului școlar. Sunt două zone închegate, punctate de două teme generale – colajul și contrastul cromatic, dar avem și lucrări disparate. Prezentăm o expoziție pentru a arăta fața Liceului de Artă, a secției de plastică, pentru a ne cunoaște lumea, pentru a ieși și pentru a demonstra că și Sibiul are artă plastică – pornind de la liceul de specialitate, la secția Restaurare a Universității și ajungând la Uniunea Artiștilor Plastici. Sperăm că, încet-încet, cartea noastră de vizită va fi răsfoită mai des de către sibieni. Așa cum spunea și domnul director Răzvan Pop, că ASTRA nu e un depozit de cărți, ci un spațiu viu, deschis, consider că spațiul expozițional nu este un depozit de lucrări. Lucrările trebuie văzute, ele trebuie savurate. Cartea o savurăm cu mâna, cu ochiul și cu inteligența. Asemenea procedăm și cu arta plastică – cu privirea, cu creierul și cu sufletul.”, a spus Florin Viorel.

Lucrările expuse vor putea fi admirate în continuare pe simezele Bibliotecii ASTRA, până vineri, 10 iunie 2022 (zinic, între orele 8:00 – 20:00).

***
Activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #comunicare #arta #art #pictura #artacontemporana #colaj #cromatică

Leave a Reply