Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ziua Internațională a Poeziei sărbătorită la Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

Expo Ziua Poeziei Fil Balea BJAS

 

Pe data de 21 martie se celebrează Ziua Internațională a Poeziei. Această dată a fost declarată de UNESCO începând cu anul 1999 ca o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Ziua Internațională a Poeziei urmărește susținerea creației poetice, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației literare, editarea și promovarea poeziei ca artă.

Anul acesta, Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” Cluj a organizat cea de-a XI-a ediție a Concursului de poezie on-line pentru elevi, competiție la care Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, prin Filiala Bâlea, s-a înscris cu șase elevi de la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu. Premierea celor mai bune creații și a celor mai inspirați participanți va avea loc în 24 martie 2020, urmând ca numele și lucrările câștigătorilor să fie postate pe blogul: https://copiibjc.bjc.ro

poezie

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Poeziei, Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu a organizat, de asemenea, o mini-expoziție cuprinzând volume de poezii și de critică literară.

***

Toate activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se organizează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Daniela Sava, bibliotecar

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Filiala Bâlea