Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

📢 Cu prilejul Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu, și American Corner Sibiu invită publicul iubitor de cinematografie la vizionarea producțiilor americane Dumbo (2019)The Blind Side (2009) și Jackie (2016).

🎥 Proiecțiile de film vor avea loc în cursul zilei de marți, 4 iulie 2023, în spațiul American Corner Sibiu (etajul 5):

  • ora 10:00 Dumbo (107 min., dublat în limba română, A.G.)
  • ora 13:30 The Blind Side (129 min., subtitrat în limba română, A.G.)
  • ora 17:00 Jackie (95 min., subtitrat în limba română, 12+)

🇺🇸 Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, cunoscută și drept Ziua Independenței – 4 iulie, celebrează aprobarea Declarației de independență de către Congresul Continental, moment decisiv în  declararea independenței coloniilor de pe teritoriul Americii de Nord față de Imperiul Britanic. În egală măsură, în această zi sunt sărbătorite valorile democrației americane.

Anul acesta, programul zilei de 4 iulie se adresează tuturor celor care se află în vacanță sau doresc să petreacă timp la Bibliotecă.

Dumbo (2019), film realizat de reputatul regizor american Tim Burton, prezintă bine-cunoscuta poveste a elefănțelului Dumbo transpusă anterior în imagini de producătorul Walt Disney, adaptare a romanului scris de Helen Aberson și Harold Pearl.

The Blind Side (2006), inspirat de povestea adevărată a unui adolescent afro-american, pune admirabil în lumină valorile familiei, fiind, de asemenea, recompensat cu Premiul Oscar ediția 2010 pentru cea mai bună actriță, Sandra Bullock.

Jackie (2016) este o dramă biografică care prezintă viața Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii imediat după asasinarea președintelui John F. Kennedy. Filmul are numeroase nominalizări la premii internaționale și a fost recompensat cu Osella de Aur, la Festivalul de Film de la Veneția (2016) și premiul BAFTA pentru cele mai bune costume (2017).

🆓 Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.

✔ Vă așteptăm la bibliotecă!

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cunoaștere #comunicare #comunitate #proiectiedefilm #USEmbassy #IndependenceDay #4iulie #4thofJuly #4thjuly #americanvalues