Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adrian Nour concertează luni la Biblioteca ASTRA, cu un program „de la Beatles la standarde jazz”

 

poster

Comunicat de presă 23 ianuarie 2018

 

 

 

Şi în 2018, ICon Arts vă invită să redescoperiţi spaţii istorice din Transilvania prin intermediul muzicii clasice şi al jazzului. De data aceasta, mult mai devreme, printr-o stagiune organizată în parteneriat cu Biblioteca ASTRA din Sibiu, una dintre cele mai vechi biblioteci din Transilvania.

Sala Festivă a bibliotecii, emblemă a decoraţiunilor luxuriante de secol 19, va găzdui concerte jazz, blues, muzică de cameră sau chitară clasică, în avanpremiera ediţiei cu numărul 16 a Festivalului ICon Arts care va avea loc în această vară.

 

Luni, 29 ianuarie, de la ora 18:00, publicul sibian este invitat  la inaugurarea „Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA” prin concertul – eveniment susţinut de Adrian Nour Trio. Intrarea va fi liberă  în limita locurilor disponibile prin solicitarea invitaţiei electronice la adresa bjastrasibiu@gmail.com    

Cunoscutul actor şi finalist de la Vocea României va aborda împreună cu band-ul său un program cu totul ieşit din tipare. De la Beatles la standarde jazz, Adrian Nour va interpreta în manieră proprie o selecţie de piese pe care le-aţi îndrăgit dintotdeauna însă nu le-aţi bănuit vreodată calităţile în versiune jazz. În viziunea Adrian Nour.

Iar dacă adăugăm experienţa lui Adrian în calitate de actor la Teatrul Naţional, ori multitudinea de roluri pe care le-a jucat, de la operetă la comedie, dramă sau roluri la TV, concertul se anunţă cu adevărat un show unic, găzduit de eleganta Sală Festivă a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

Cu prilejul acestui eveniment, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu propune expoziţia „Jazz pe vinil”, o incursiune în istoria jazzului şi a Festivalului de jazz de la Sibiu. Vor fi aduse la lumină o serie de discuri de colecţie, prin intermediul cărora sunt rememorate personalităţi şi evenimente muzicale de excepţie ale scenelor de jazz româneşti şi internaţionale. Regăsim aici nume de marcă ale muzicii româneşti: Aura Urziceanu, interpretând Bach, Paganini sau Duke Ellington, Marius Popp, precum şi discuri de Johnny Răducanu.

 

Desfăşurate sub egida „Artele noi întâlnesc tradiţiile vechi”, evenimentele se vor încheia şi în cadrul acestei stagiuni cu degustări de produse gastronomice locale şi vinuri transilvănene. Una dintre cele mai vechi crame din Transilvania, Jidvei, cu o istorie începută cu secole în urmă, va pregăti după concert o prezentare cu degustare a vinurilor din protofoliu.

 

Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca Astra este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul „Oportunităţi la tine acasă” destinat tinerilor muzicieni români care pot găsi oportunităţi reale de afirmare aici, acasă, în România.

Adrian Nour Trio, Cvartetul Solartis, Viorica Pintilie & Friends, Duo Kitharsis şi Blue Noise sunt protagoniştii stagiunii pe care o propune UCIMR în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu. Concertele se vor desfăşura în perioada 29 ianuarie – 26 martie 2018 proiectul fiind conceput pentru a crea punţi de comunicare şi spaţii de dialog între publicul larg, muzicieni, melomani, profesionişti din domeniul gastronomiei şi oenologiei şi, nu în ultimul rând, iubitorii de carte.

Un eveniment susţinut de Jidvei. Parteneri: Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, OSR – Organizaţia Somelierilor din România, Tribuna, Profil Cultural, Ştiri de Sibiu.ro, Capital Cultural, Sibiu100%, aplicaţia Urby.

 

 

 

 

Informaţii suplimentare

Despre UCIMR

 

Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) este o organizaţie non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor şi dansatorilor profesionişti, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel naţional. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viaţa culturală prin coerenţa şi continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătăţirea condiţiei artiştilor români şi la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susţine şi promovează tinerii interpreţi români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunităţi la Tine Acasă”. Programul acordă oportunităţi de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susţinute în oraşe din toată ţara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecţionare cu maeştri internaţionali şi concursuri în ţară şi în străinătate, sprijinite de instituţii publice şi companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câştigat în competiţie deschisă zeci de finanţări şi sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ şi, de asemenea, a acordat la rândul său finanţări pentru numeroase alte proiecte independente.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte şi cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

 

 

 

 

Despre Biblioteca judeţeană ASTRA Sibiu

 

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu are un istoric vast în promovarea educaţiei, cunoaşterii şi a culturii, având un caracter puternic enciclopedic, dar şi specializat. A fost înfiinţată în anul 1861, odată cu Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român şi este considerată a fi prima bibliotecă a românilor din Transilvania, un punct de întâlnire între generaţii.

Colecţiile acesteia includ carte veche românească şi străină, manuscrise, documente de corespondenţă, documente cartografice, ex-libris-uri, periodice vechi, cărţi, discuri de vinil, casete audio şi video, diafilme, diapozitive, benzi de magnetofon, filme, CD-uri şi DVD-uri. Prin intermediul acestora şi al bibliotecarilor, Biblioteca ASTRA susţine cercetarea, educaţia formală, non-formală şi informală, recreerea.

În spaţiul bibliotecii regăsim un climat favorabil dialogului, în spiritul solidarităţii şi al toleranţei, al deschiderii către nou şi către valorile culturale autentice. Sunt promovate întărirea relaţiilor în comunitate, practicile de învăţare pe tot parcursul vieţii, creativitatea şi cunoaşterea avansată.

Comunicat presa