Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

👥  Părintele Constantin Necula @ ASTRA Adolescent

💬 „Nu credeam atunci, în clasa a IV-a, când aveam temă obligatorie, că voi reuși să scriu mai mult de o compunere. Dar după compunere doamna învățătoare i-a spus mamei că la scris mă voi pricepe… Să țineți minte: educația și cunoașterea trebuie susținute de caractere tari! Țineți capul în carte și citiți! Lumea asta în care, din nefericire, analfabeții au început să conducă, nu trebuie să vă sperie, trebuie doar s-o asumați, s-o priviți cu limpezime și cu încredere în părinți, să vă bazați pe ei mai mult decât pe colegi și să încercați să descoperiți lucrurile cele mai importante din viață, camaraderia, bucuria de a descoperi personajele care vă plac. E important să înțelegeți care e diferența între ficțiune și realitate, să faceți această diferență în favoarea voastră, să țineți partea realității. (…) În timp veți vedea că fiecare propoziție pe care o veți citi vă poate marca mai mult decât cărți întregi. Pentru mine, de exemplu, este, în finalul volumului «Magicianul» de John Fowles, o propoziție cât o mie de cărți: «Utram bibis? Aquam an undam?» (…) Apoi pentru mine au fost marcante fundamental întâlnirile cu mari biblioteci ale lumii: Biblioteca Vaticanului, extrem de selectă și de civilizată, Biblioteca din Toledo, care este fascinantă, bibliotecile Franței, bibliotecile Italiei, de la Padova, Florența, fundamentale conștiinței mele, sau cea mai frumoasă bibliotecă națională pe care am văzut-o, Biblioteca din Santiago de Chile.”

🎞️ https://www.facebook.com/search/top?q=astra%20adolescent

🔜 Ștafeta întâlnirilor #ASTRAAdolescent va fi preluată mâine de sportivul Daniel Troancă. 🏃

📌 „Întrece-te pe tine însuți!”, 🗓️ 7 iulie 2022, ⌚ ora 11:00

Vă așteptăm cu drag!

***
ℹ Programul ASTRA Adolescent se desfășoară în intervalul 5 – 28 iulie 2022, în zilele de miercuri, joi și vineri, între orele 11:00 – 14:00, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Pentru înscrieri și informații suplimentare referitoare la activități, cei interesați sunt invitați să se adreseze Compartimentului Carte pentru Adulți al bibliotecii (Str. George Barițiu, nr. 7, et. 4), sau la nr. tel. 0269 210 551 (int.124) și e-mail: bjastrasibiu@gmail.com.

***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #comunicare #literatura #spiritualitate #ConstantinNecula