Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Melania Luana Butnariu, invitată specială la atelierul online de povești de la Filiala Bâlea și Grădinița Nr. 15 Sibiu

În data de 23 iunie 2021, la Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, a avut loc ultima întâlnire din cadrul Parteneriatului „Poveștile ne unesc”. Vedetele acestei întâlniri au fost preșcolarii de la Grădinița Nr. 15 Sibiu, iar invitata specială a fost d-na bibliotecar Melania Luana Butnariu, de la Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret din cadrul Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov, inițiatoarea proiectului „Prietenie… pe… o… sfoară… virtuală” și a „Maratonului de povești”.

D-na bibliotecar Melania Butnariu a făcut o prezentare generală a spațiului în care își desfășoară activitatea, uimindu-i pe copii nu doar prin numărul mare al cărților, CD-urilor și DVD-urilor de la Centrul de excelență Brașov, ci și prin multitudinea de jucării și spații frumos amenajate pentru lectură, numai potrivite pentru a invita copiii să-și petreacă timpul împreună cu părinții într-un spațiu de poveste. Eu însămi am rămas impresionată de ceea ce am văzut: nu știam dacă mă aflu într-un magazin de jucării, într-o librărie, într-un decor de poveste fantastic sau într-o bibliotecă. „Wow! Wow!”, s-au auzit permanent exclamațiile copiilor cu ochii măriți de uimire și încântare.

„Ne-a făcut o reală plăcere să vizităm centrul de la Brașov, chiar și virtual!” a spus d-na prof. Anca Buzilă în numele tuturor copiilor de la grădiniță și al cadrelor didactice participante la întâlnire.

Mesajul Melaniei pentru toți participanții a fost inserat în prezentarea spațiului: „Te iubesc!”, moment în care a lansat și o invitație celor prezenți de-a vizita cândva „Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret” din Brașov.

Povestea aleasă de d-na bibliotecar Melania Butnariu pentru lectură s-a numit „Iepurașul cel isteț și măgărușul” din volumul „Cele mai frumoase povești”. Cei mici au ascultat cu mare atenție povestea citită. Entuziasmul și energia pozitivă a copiilor, verva cu care d-na bibliotecar a lecturat povestea au fost ingredientele perfecte pentru un atelier de poveste reușit, așa cum reiese și din imaginile care vor însoți acest material. La această întâlnire online au participat aproximativ 120 de preșcolari și 8 cadre didactice de la Grădinița Nr. 15 Sibiu.

  

Nu întâmplător parteneriatul s-a numit „Poveștile ne unesc”, drept dovadă, că în cadrul acestuia s-au întâlnit bibliotecari, educatori și copii pe un „tărâm de poveste” și s-au bucurat de poveștile citite și de faptul de a fi împreună. Prezența d-nei bibliotecar Melania Luana Butnariu, a făcut ca această ultimă întâlnire din seria desfășurată, să fie una specială și să se încheie pe o notă plăcută, de ambele părți, bibliotecari, pe de o parte, și copii și cadre didactice pe de altă parte.

Impresii din partea participanților la proiect:

„Sperăm ca, pentru cei 200 de preșcolari de la Grădinița Nr. 15 din Sibiu implicați, diversitatea activităților și poveștilor abordate în cadrul parteneriatului, au însemnat mai mult decât acumularea de informații și plăcerea lecturii, ele au avut rolul de-a trezi interesul pentru lumea mirifică a poveștilor și de-a a dezvolta unele rutine sănătoase de lectură”. (d-na prof. Anca Buzilă, coordonator de proiect)

„Această călătorie în lumea poveștilor, pe care am realizat-o în decursul celor trei luni, împreună cu preșcolarii de la Grădinița Nr. 15 Sibiu și a cadrelor didactice implicate, și nu în ultimul rând a invitaților care au răspuns chemării mele la aceste întâlniri: Samoilă Clara, eleva Sara Maria Popa și Kathia Moldovan, Melania Luana Butnariu, acești oameni deosebiți, a fost una minunată, din care am învățat cu toții o mulțime de lucruri frumoase și lecții de viață sănătoase. Să nu uităm că lectura îi ajută pe copii să se dezvolte emoțional și mai mult, să creeze relații frumoase cu cei din jur. În povești, copiii au descoperit personaje puternice, cu caractere frumoase, care îi vor ajuta să înțeleagă mai bine realitatea, care îi vor orienta și îi vor motiva să pășească cu mai multă fermitate pe căile mai line sau mai aspre ale vieții. (Daniela Sava, bibliotecar Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu)

Vă mulțumesc tuturor celor implicați în acest parteneriat „Poveștile ne unesc”: copiilor pentru atenția acordată poveștilor citite la fiecare întâlnire, cadrelor didactice pentru implicare, iar invitaților pentru colaborare!

Și acum că se apropie vacanța și aveți mai mult timp liber, vă așteptăm la bibliotecă, dragi copii!

Vacanță frumoasă tuturor copiilor și o vară minunată presărată cu aventuri și povești!

***
Toate activitățile și evenimentele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

 

Material realizat de Daniela Sava, bibliotecar
Filiala Bâlea

Leave a Reply