Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

American Councils for International Education anunță deschiderea unei noi runde de candidaturi pentru bursele 

Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2023-2024

📣 Liceenii cu cetățenie română au prilejul de a participa la Programul FLEX 2023 – 2024, organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, American Councils for International Education și Ministerul Educației Naționale.

Finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, FLEX oferă șansa elevilor de liceu să se înscrie la studii în S.U.A. și să locuiască într-o familie americană pe parcursul anului școlar 2023-2024. Programul este gratuit și oferă liceenilor români de pe teritoriul României cadrul și susținerea financiară necesare pentru a studia în cele mai bune condiții în licee din S.U.A., adresându-se, în egală măsură, și elevilor cu dizabilități. De asemenea, anul școlar petrecut peste ocean este recunoscut și echivalat la întoarcerea în România.

📌 Competiția pentru obținerea unei burse este deschisă până la 13 octombrie 2022, iar candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulativ.

Criterii de eligibilitate:

  • au cetățenie română;
  • sunt născuți între 15 iulie 2005 și 15 Iulie 2008;
  • sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiază limba engleză în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni, în ultimii 5 ani.

Aplică online până la 13 octombrie 2022!
👉  https://ais.americancouncils.org/flex.

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de e-mail flex.ro@americancouncils.org  și pe site-ul American Councils Romania: www.americancouncils.ro

ℹ️ Pentru informații generale privind Programul FLEX: Coordonator Program FLEX, Ramona Omet, 0748 612 570