Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Având în vedere instituirea stării de alertă la nivel național, în contextul situației epidemiologice actuale, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu este pregătită pentru reluarea graduală a activităților, respectând o serie de măsuri sanitare și administrative, în scopul protejării sănătății utilizatorilor și angajaților instituției. În acest sens, în vederea prevenirii  răspândirii infecțiilor, echipa Bibliotecii va lua în considerare anumite măsuri cu caracter preventiv și restrictiv.

În perioada 20 – 29 mai 2020, accesul publicului se va face doar la intrarea în instituție, sediul nou Corpul B (Str. Gheorghe Barițiu, nr. 7, foaier, parter) și filiale, în programul de funcționare cu publicul 9:00 – 17:00 (luni – vineri).

În sediul vechi al bibliotecii (Str. Gheorghe Barițiu, nr. 5), precum și în compartimentele cu public, sălile de lectură și terasele din sediul nou, accesul utilizatorilor este restricționat, aceste spații rămânând închise pentru public.

Plan de măsuri pentru activitățile bibliotecii în perioada 20-29 mai 2020:

 • Restituirea documentelor se va face în spațiile amenajate la intrarea în Corpul B și filiale, unde utilizatorii vor returna publicațiile în cutii destinate acestei operațiuni. Materialele aflate în aceste cutii vor fi păstrate în izolare înainte de a fi reintroduse în colecții, pentru a evita o posibilă contaminare, astfel: documentele din hârtie/carton – 3 (trei) zile calendaristice; documentele laminate/din plastic – 10 (zece) zile calendaristice.
 • În această perioadă nu vor fi aplicate penalizări pentru întârzierea returnării publicațiilor.
 • Împrumutul de publicații se va face doar pe bază de solicitare telefonică sau online. În vederea pregătirii și rezervării de documente, utilizatorul înregistrat al bibliotecii va solicita documentul/-ele cu o zi înainte, prin:
 • E-mail: bibliosuport@bjastrasibiu.ro
 • tel./fax:  0269 210 551, 0269 215 775, 0269 213 377 (sediile centrale)

0369 807 053 (Filiala Bâlea)

0369 807 050 (Filiala Hipodrom)

0369 807 051 (Filiala Valea Aurie)

0369 807 052 (Filiala Vasile Aron)

0369 443 775 (Filiala Cisnădie)

Utilizatorii vor putea ridica documentele solicitate direct de la biroul amenajat la intrarea în bibliotecă: Foaier Corpul B  sau intrarea în filiale.

Pentru solicitarea de documente de patrimoniu care nu se împrumută la domiciliu (ex. din cadrul Compartimentului Periodice), se transmite, de asemenea, o cerere prin email, în vederea obținerii unui document scanat, în conformitate cu legislația în vigoare.

 • Accesul la intrarea în sediul bibliotecii va fi permis utilizatorilor echipați cu măști de protecție, accesul fiind limitat la maximum 2 (două) persoane.
 • La intrarea în Corpul B al bibliotecii se va efectua un triaj observațional (verificarea temperaturii prin folosirea unui termometru digital fără contact), iar în cazul suspiciunilor de temperatură ridicată (peste 37,3oC) sau alte simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) va fi interzis accesul.
 • Angajații bibliotecii vor desfășura activitățile purtând măști și mănuși de protecție și vor asigura igienizarea frecventă a mâinilor.
 • Se vor continua acțiunile frecvente de igienizare și dezinfectare a tuturor suprafețelor expuse și obiectelor de uz comun, iar spațiile de lucru vor fi curățate și aerisite regulat. În zonele de acces pentru public (foaier Corp B, intrări filiale) vor exista puncte pentru dezinfectare.
 • Pentru a respecta normele de distanțare fizică în spațiile publice, vor fi amplasate marcaje/ benzi pentru delimitare (2 m);
 • Tot în scopul reducerii riscului de răspândire a infecțiilor, vor fi amplasate la loc vizibil atenționări privind măsurile de prevenire și protecție – igienizare mâini și distanțare socială;

Suntem preocupați în permanență de sănătatea și siguranța utilizatorilor bibliotecii și a personalului angajat și vom continua să acordăm atenție sporită normelor de igienă și recomandărilor specialiștilor. Suntem conștienți că este nevoie de infrastructură suplimentară și, în măsura posibilităților, o vom pune la dispoziție. În egală măsură, pentru a reduce la minim expunerea utilizatorilor și a angajaților la eventuale pericole epidemiologice, recomandăm în mod ferm utilizarea  serviciilor și resurselor online ale bibliotecii:

În vederea unei informări prompte și corecte a publicului, în perioada următoare vom emite noi comunicări privind etapele ulterioare de redeschidere treptată a bibliotecii, în funcție de evoluția epidemiologică și de indicațiile autorităților.

***

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu desfășoară toate activitățile cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.