Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Concertul susținut de New Landscapes încheie, în aplauzele sălii pline, un sezon de succes al Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA

După un sezon muzical de succes care a încântat sute de sibieni, iubitori ai muzicii bune, evenimentele Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA au cuprins un program generos de concerte de muzică jazz de la începuturile genului, reinterpretări inedite ale celor mai buni muzicieni ai momentului, compoziții noi prezentate în premieră după cele mai noi tendințe la nivel internațional, dar și două concerte aparte, unul de chitară clasică și unul care a cuprins arii celebre și duete de operă, în egală măsură apreciate de publicul fidel al Stagiunii, prezent în număr mare la fiecare eveniment.

În seara zilei de luni, 1 aprilie 2019, pe scena Sălii Festive a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au fost talențații muzicieni Ana Maria Galea (voce) și Daniel Csikos (pian), membrii formației New Landscapes. Concertul susținut de artiști a încheiat cu succes a treia ediție a Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA. Pentru publicul numeros prezent la eveniment, a fost o seară plină de sensibilitate și armonie, în care cei doi interpreți, mari iubitori de muzică jazz, au creionat o poveste muzicală emoționantă din care nu au lipsit acordurile unor piese cunoscute:  Footprints de Wayn Shorter, Autumn Leaves de Joseph Kosma, What Are You Doing the Rest of Your Life? de Michel Legrand sau The Shadow of Your Smile  de Johnny Mandel.

M85_8996 M85_9003 M85_9015 M85_9130 M85_9140 zM85_8972 zM85_8976

Artiștii au interpretat teme cunoscute și mai puțin cunoscute din repertoriul standard american, dar și autohton, păstrând în abordarea lor cât mai mult din sonoritățile autentice ale pieselor originale, adăugând, în același timp, o notă personală, calități prin care s-au remarcat în nenumărate rânduri pe scenele românești și din străinătate. Repertoriul ales de artiști a cuprins și piesele românești Pasărea măiastră de Edmond Deda și Inimă nu fi de piatră de Mircea Tiberian și Anca Parghel.

Ana Maria Galea, voce caldă și blândă, acompaniată cu grație și delicatețe de Daniel Csikos la pian, a spus povestea jazzului, care, deși compus în urmă cu mulți ani, inspiră sentimente și trăiri profunde cum numai acest gen poate reda. Aceasta este muzica în care cei doi interpreți cred. Pentru ei jazzul este „ritm, spontaneitate, emoție și lirism totodată”.

Cu prilejul acestui eveniment muzical, Biblioteca Județeană ASTRA a pregătit o expoziție specială a cărei temă a fost jazzul. Au fost expuse numeroase documente despre istoria acestui gen pasionant, disponibile pentru împrumut la Compartimentul ARTE. Nu au lipsit discurile de vinil, CD-urile și cărțile despre jazz. Încă o dată, s-a dovedit că lectura și muzica bună sunt mereu pasiuni capabile să reunească de fiecare dată un public numeros.

Toate evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au loc cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

***

Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, eveniment parte din programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR și dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care artiștii găsesc oportunități reale de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.

Parteneri: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, Exces Music, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Senator Wines.

Parteneri media: EnjoyTV România, Radio România Cultural, Tribuna, Capital Cultural, Ora de Sibiu, Profil Cultural, Agenția de Carte, Mesagerul de Sibiu, România Pozitivă.

Comunicat de presă