Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Concurs de lectură la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu Începe BĂTĂLIA CĂRŢILOR, ediția a treia

Afis Batalia Cartilor Sibiu 2019

Ajuns la cea de-a treia ediție, Concursul Bătălia Cărților, organizat de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, debutează luna aceasta cu o invitație adresată tuturor pasionaților de lectură, în special celor pentru care cititul în familie este o activitate curentă. Pentru această ediție, biblioteca deschide competiția pe trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani) și adulți (peste 18 ani).

Pe parcursul perioadei de desfășurare, martie – septembrie 2019, participanţii sunt invitați să citească zece cărți pentru fiecare categorie de vârstă, titlurile făcând parte atât din literatura română, cât şi din cea universală. Concursul presupune lecturarea tuturor cărților propuse, acordarea calificativelor (de la 1 la 5) pentru fiecare carte, întocmirea fișelor de lectură și prezentarea alegerilor făcute în cadrul dezbaterii finale „Convinge-mă să citesc!”, eveniment public care va avea loc la sfârșitul lunii septembrie a.c.

În etapa finală a competiției ajung cititorii care au citit toate cele zece titluri propuse pentru o categorie de vârstă şi care prezintă propriile opinii și argumente prin intermediul fișelor de lectură, demonstrând astfel o deplină înțelegere a textelor literare. Participantul cu cea mai valoroasă și convingătoare pledoarie în cadrul evenimentului public final va deveni “Cititorul anului 2019” (pentru fiecare categorie de vârstă), iar volumul care  va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni „Cartea anului 2019”. Vor fi acordate, de asemenea, premii pentru cele mai bune fișe de lectură. Câștigătorii etapei locale (județul Sibiu) vor participa la etapa națională, care va avea loc la începutul anului viitor.

Acest proiect se adresează, în mod gratuit, tuturor iubitorilor de literatură care cred în puterea lecturii ca vector al cunoașterii. Înscrierea la Bătălia Cărților este gratuită, în baza deținerii unui permis valid de utilizator al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Pentru a spori atractivitatea concursului, biblioteca îi invită pe concurenții înscriși să ia parte la întâlniri periodice, o dată pe lună, în care vor fi dezbătute titlurile propuse în concurs. În cadrul ediției din acest an, competiția promovează cititul în familie, prin încurajarea participării mai multor membri ai unei familii – copii, părinți, bunici.

Cărţile, formularele de înscriere și toate materialele aferente derulării concursului Bătălia Cărților sunt disponibile atât la sediul central (Compartimentul pentru Copii și Tineret și Compartimentul pentru Adulți), cât şi în filialele bibliotecii (Filiala Hipodrom – str. Rahovei, nr.14; Filiala Valea Aurie – str. Luduș, nr. 9, bloc 31; Filiala Vasile Aron – str. Semaforului, bloc 22; Filiala Bâlea – str. Bâlea, bl.9, Filiala Cisnădie – Str. Ţesătorilor, nr. 6).

Detalii suplimentare privind volumele propuse pentru competiție, regulamentul de participare la concurs și dezbaterile lunare se pot obține la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr.7), la adresa de e-mail bjastrasibiu@gmail.com sau la nr. tel: 0269 210 551. În egală măsură, utilizatorii bibliotecii pot consulta disponibilitatea titlurilor dorite în catalogul electronic al bibliotecii, accesând http://bjastrasibiu.ro/catalog-online/.

titluri adolescenti titluri adulti titluri copii

Concursul Bătălia Cărților este organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, proiectul fiind inițiat de Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj și Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în 2014.

Toate evenimentele și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.