Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, situată în clădirea veche pe frontispiciul căreia stă scris „Muzeul Asociațiunii”, găzduiește anual o serie de evenimente muzicale care fac din acest loc încărcat de cultură un punct de atracție pentru numeroși melomani.
De-a lungul timpului, au concertat aici muzicieni de talie națională și internațională. Renumitul Cvartet Borodin a susținut un concert la Sala Festivă, cu prilejul Festivalului de Muzică Sibiu / Hermannstadt (2014). În anul 2016, în cadrul evenimentelor derulate sub numele Noptea Albă a Bibliotecilor, invitați au fost membrii trupei Byron, într-un concert unanim apreciat de fani, iar în 2017, oaspete a fost A. G. Weinberger.
În iarna anului 2018, a fost demarat proiectul Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA, o inițiativă comună a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu și a Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR). De atunci, au fost derulate încă două ediții, urmând ca în această toamnă să aibă loc cea de-a patra ediție a stagiunii muzicale, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Publicul iubitor de muzică clasică ori jazz a avut plăcuta ocazie de a participa la concerte și recitaluri susținute de: Adrian Nour Trio, Solartis Quartet, Blue Noise, Duo Kitharsis, Sorin Zlat Quartet, Ioana Maria Ardelean, Daniel Magdal, Diana Spînu, Aurel Mustățea, Mircea Ardelean, AC Leonte, Koszika & The Hotshots, Veronica Anușca, Daniela Chihaia Popa, Sandra Eliza Bărănescu, Andreea Plopeanu, Alexandru Costea, Marta Tudor, The GRAM Quartet, Ioan Bănescu, Mihail Petre, Costin Soare, trupa KRiSPER, Ana Maria Galea și Daniel Csikos. De asemenea, Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA a inclus în toamna anului 2018 unul din concertele Vă plaCello?, susținut de renumiții violonceliști Răzvan Suma și Adrian Mantu.
În vara anului 2018, Fesivalul ICon Arts Transilvania a fost prezent la Biblioteca ASTRA cu concerte de muzică clasică, ai căror protagoniști au fost muzicienii Ioana Turcu, András Csáki, Reinbert Evers, Costin Soare și Moldo Young Quartet. Anul acesta, același prestigios festival a revenit cu două evenimente muzicale de excepție susținute de Koya și Yukiko Nakatani, Reinbert Evers, Ciprian Dancu, Ilia Rusnac, Noriko Kawamura, Costin Filipoiu, Fumiko Sakuraoka și Anca Preda.
Luna iulie a acestui an, a adus la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA, muzica barocă. În urma încheierii unui parteneriat cu biblioteca, Asociația Musica Ricercata a derulat aici o serie de evenimente culturale din cadrul Musica Ricercata Festival Op. 1, având ca scop, promovarea muzicii baroce, sub conducerea reputatului dirijor de origine sibiană, Gabriel Bebeșelea, cu participarea de excepție a cunoscutei soprane, Rodica Vică.
De-a lungul timpului au mai susținut concerte, Cvartetul Diotima, în cadrul Festivalului „George Enescu” (2017), Ludens Piano Trio (2017), Rute Muzicale și talentații muzicieni Theodor Andreescu, Valentin Șerban, Mihail Grigore, Victor Savca, Andrei Radu, alături de maestrul Marius Ungureanu (2017). În egală măsură, anual au loc concerte de muzică religioasă susținute de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei Mitropolitane din Sibiu, dar și cunoscutul festival concurs Prietenii muzicii Pro Piano, o inițiativă a Fundației Pro Piano România.
Apreciată pentru arhitectură, atmosfera de epocă și acustica deosebită, Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu este un spațiu cultural de patrimoniu, unde muzica și artele spectacolului se întâlnesc pentru a încânta în fiecare anotimp publicul. Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.