Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Dragi prieteni,
💫
Cu prilejul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor 2021”, organizat de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, vă așteptăm vineri, 24.09.2021, în intervalul orar 17:00 – 21:00, pentru a celebra împreună științele, cercetarea și cercetătorii. Vom petrece clipe frumoase în compania cărților și ne vom bucura împreună de o serie de activități (re)creative.
Dacă sunteți pasionați de #știință și #tehnologie, dar și de #știintelenaturii, vă invităm să descoperiți cele mai noi și interesante cărți aflate în colecțiile Compartimentului pentru Copii și Tineret. Aceste volume atrăgătoare cuprind numeroase informații despre lumea fascinantă a științelor exacte, despre modul în care funcționează lucrurile în lumea înconjurătoare, despre universul captivant al astrelor și galaxiilor, despre invenții, experimente și descoperiri științifice care au schimbat lumea sau despre marii cercetători și inventatori ai omenirii.
📖
Pe cei mici îi așteptăm cu două sesiuni de lectură (ora 17:30 și 18:30) în „Spațiul Telescopic al Cunoașterii” – Sala de lectură de la etajul 5 și ½, care găzduiește proiectul artistei #LiaPerjovschi. În acest generos muzeu imaginar, vom afla împreună care au fost realizările științifice ale astronomului, fizicianului și matematicianului Galileo Galilei sau preocupările pictorului, sculptorului și inventatorului italian Leonardo da Vinci. Colega noastră Ana Coca a selectat pentru lectură câteva volume din seria „Cine a fost…?”, apărută la Editura Pandora M, cărți care prezintă biografiile unora dintre cei mai faimoși oameni de știință.
În egală măsură, pasionații de arte frumoase vor avea prilejul să își încerce îndemânarea și abilitățile artistice în cadrul atelierelor interactive pregătite în Foaierul bibliotecii (parter) și în Compartimentul pentru Copii și Tineret (etajul 1). Colega noastră Paula Mihalache va fi ghidul răbdător care îi va îndruma pe cei mici în exersarea desenului, a decupării și plierii hârtiei și în alegerea culorilor și materialelor pentru asamblarea produsului final.
🖌️
În cadrul activităților creative și artistice, ne sunt alături partenerii noștri de la #PalatulCopiilorSibiu, reprezentat prin d-na prof. Diana Vereș, care propune vizitatorilor un atelier de pictură.
Desigur, nu am uitat nici de părinții care ne viziteaza vineri seară, alături de copii. Pentru aceștia, bibliotecarii din cadrul Compartimentului Împrumut pentru Adulți și cei de la Colecții Speciale au pregătit în Foaier o expoziție de documente care cuprinde volume ale cercetătorilor sibieni premiați de Academia Română și documente manuscrise emise, la începutul secolului XX, de Academia Română prin care cele mai valoroase opere științifice erau premiate. Vor fi expuse, de asemenea, publicații editate de Academia Română și publicații periodice din domeniul tehnico-științific. În egală măsură, vizitatorii vor avea ocazia să răsfoiască volume recente dedicate revoluției științifice și evoluției tehnologiei cu impact asupra tuturor domeniilor cunoașterii.
💫
Vă așteptăm cu bucurie și nerăbdare!
Suntem convinși că activitățile propuse de Biblioteca #ASTRA Sibiu, cu prilejul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor 2021”, vă vor inspira și le veți primi cu plăcere și interes.
Programul activităților NC2021 este disponibil online: https://noapteacercetatorilor.ulbsibiu.ro/ro/program/
***
Toate proiectele și activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.
***
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Asociația „Prietenii Bibliotecii ASTRA” vă invită să susțineți financiar achiziția de carte nouă în vederea îmbogățirii colecțiilor bibliotecii publice sibiene. Donațiile se realizează prin virament bancar, în contul Asociației „Prietenii Bibliotecii ASTRA”, deschis la Banca Transilvania: RO27 BTRL RONC RT05 3947 3401, CIF 42330276.