Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

🖼 O nouă expoziție de pictură este disponibilă pentru publicul larg pe simezele Bibliotecii #ASTRA Sibiu. Cele peste 50 de lucrări abstracte nonfigurative aparțin artistei Anca Milea și sunt realizate în culori acrilice, utilizând tehnică mixtă.

„În urmă cu doi ani, intrând în pandemie, vorbeam despre restricțiile apăsătoare pe care trebuia să le suportăm și spuneam că totuși nu trebuie să ratăm întâlnirea cu lumea noastră interioară, cea a trăirilor sufletești, a explorării imaginației, dorințelor și viselor proprii, mai ales în cazul celor talentați, a filonului artistic. (…) Lucrările prezentate explorează concretul ajungând la esența sintetică a ideilor, culorilor și formei. Dar să nu teoretizăm în pictură, muzică… O lucrare îți place sau nu, te emoționează, îți amintește de un moment fericit sau te incită la studiu și contemplare. Iubiți arta, muzica, frumosul, citiți, scrieți, ascultați muzică și veți fi fericiți! Într-un templu al cuvântului, Biblioteca ASTRA, vă invităm la o călătorie a culorii și bucuriei formei.”, sunt cuvintele artistei Anca Milea.

 

 

🖼 Vernisajul expoziției „Nostalgia sintezei” va avea loc luni, 11 iulie 2022, de la ora 16:00, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr. 7, parter). Invitată la eveniment va fi doamna Rodica Pascu, critic de artă.

Lucrările expuse vor putea fi admirate până în data 18 iulie 2022.

***
Activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #arta #art #pictura #artaabstracta