Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„A fost odată ca niciodată un pantofar sărac. Se pricepea să facă o încălțăminte excelentă și muncea sârguincios, dar cu toate astea nu reușea să câștige suficient de mulți bani, încât să-și poată întreține familia. A ajuns să sărăcească într-atât de mult, încât nu-și mai permitea măcar să cumpere pielea tăbăcită de care avea nevoie ca să facă pantofi; într-un final, n-a mai avut materiale decât pentru o ultimă pereche de încălțăminte. A croit cu mare grijă toate părțile pantofilor și a pus bucățile de material pe masa lui de lucru, cu gândul să le îmbine și să le coasă a doua zi dimineață.”

Dacă doriți să aflați cine l-a ajutat pe bătrânul pantofar să depășească impasul în care se afla în pragul sărbătorilor de iarnă, vă invităm să urmăriți „Spiridușii și pantofarul”, după Frații Grimm, în lectura colegei noastre Ana Coca, bibliotecară la Compartimentul pentru Copii și Tineret.

„Spiridușii și pantofarul” face parte din volumul „Povești de Crăciun”, publicat la Editura Corint Junior, în 2021, în care veți regăsi: „Poștalionul cu doisprezece pasageri”, de Hans Christian Andersen, „Sfânta Noapte de Crăciun”, de Selma Lagerlöf, „Moș Panov și minunile Crăciunului”, de Lev Tolstoi, și „Scrisoare de la Moș Crăciun”, de Mark Twain.

Vă așteptăm la Compartimentul pentru Copii și Tineret pentru a consulta și împrumuta o mulțime de titluri potrivite pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă.

Informații privind publicațiile aflate din colecțiile Bibliotecii #ASTRA Sibiu se regăsesc în mediul online, accsând:

http://www.bjastrasibiu.ro:8080/liberty/libraryHome.do
https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Featured?media=all&src=lib
http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/
https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/
https://www.instagram.com/bjastrasibiu/
https://www.youtube.com/channel/UCbC69KdQkufZEf_3m_h-42A
bibliosuport[at]bjastrasibiu[.]ro

***
Toate activitățile și proiectele desfășurate de Biblioteca Județeană #ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra, #AstraSibiu, #AstraTransylvania, #mysibiu, #Sibiu, #Hermannstadt, #Romania, #consiliuljudeteansibiu, #astralibrary, #library, #lectură, #cultură, #educatie, #învățare, #cercetare, #Sărbătorideiarnă, #povestidecraciun, #ChristmasStories, #ChristmasTales #povestipentrucopii, #vacantadeiarna, #timpliber, #recomandaridecarte, #povestidecraciun, #fratiigrimm