Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Un alt fel de messenger. Amintirile unui șagunist de altă dată – Horia Petra-Petrescu” este titlul unui proiect de cercetare al Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu, realizat de Bianca R. Karda, bibliotecar astrist, în colaborare cu două prestigioase instituții de cultură și educație din Brașov: Colegiul Național „Andrei Șaguna” și Muzeul „Casa Mureșenilor”.

În perioada 5-6 mai 2022, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu este prezentă în Șcheii Brașovului și în Piața Sfatului cu expoziția intitulată „Un alt fel de messenger” și cu expunerea „Horia Petra-Petrescu – un colecționar necunoscut”.

Proiectul se va desfășura în două locații partenere, astfel:

  • Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov (Sala Festivă), joi, 5 mai, ora 11:00, în prezența liceenilor și a cadrelor didactice. Prezentarea lui Horia Petra-Petrescu în calitate de colecționar de cărți poștale va fi realizată prin intermediul imaginilor tipărite și slide-urilor digitale, reprezentările cuprinzând reproduceri ale documentelor originale și transcrieri ale textelor;
  • Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov (Sala de conferințe a hotelului Rainer), vineri, 6 mai, ora 11:00. Activitatea de vineri are loc în cadrul Sesiunii naționale de comunicări ştiinţifice „Țara Bârsei”, ediția a XX-a, care popune publicului tema „Cultură și Civilizație – secolele XVIII-XX”.

 

Proiectul „Un alt fel de messenger” este dedicat comemorării a 60 de ani de la dispariția celui care a  fost Horia Petra-Petrescu (26 octombrie 1884 – 12 mai 1962), publicist, jurnalist, secretar literar al ASTREI, iubitor de teatru și, nu în ultimul rând, pasionat colecționar de ilustrate din Europa.

***
Activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #mysibiu #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #lectură #educatie #cultură #cunoastere #memorielocala #HoriaPetraPetrescu