Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

📸 Vernisajul expoziției „Copșa mică în anii 1991-1992 – Incursiune în trecut” organizat la Biblioteca ASTRA Sibiu în 25 martie 2024 a readus în prim-plan povestea României ante- și post-decembriste, reflectată în fotografiile-mărturie prezente în expoziție. Acestea au fost realizate imediat după Revoluție de către doi tineri norvegieni, Trond Berge și Svanhild Naterstad, care au locuit timp de un an în orașul Copșa Mică, una dintre cele mai poluate localități din lume la acea vreme. Sunt surprinse momente din viața de zi cu zi, învăluită în ceață neagră.

⚠️ Șocante pentru unii, incredibile pentru alții, imaginile transmit cititorilor mesaje puternice despre conștientizarea importanței vieții și a sănătății – ignorate uneori în beneficiul creșterii economice –, dar și despre puterea de regenerare a unei societăți. Expoziția are un simbolism aparte pentru situația din întreaga țară, fiecare localitate având o poveste care ar putea fi redată fotografic, ilustrând puterea de a se reinventa a românilor. Fotografiile expuse invită privitorul la a reflecta asupra realizărilor de după 1989 și la conștientizarea avantajelor de a trăi într-o societate liberă, în care putem alege.

📸 Expoziția „Copșa mică în anii 1991-1992 – Incursiune în trecut” rămâne deschisă publicului în spațiul American Corner din cadrul Bibliotecii ASTRA Sibiu, până în 7 aprilie 2024, și poate fi vizitată gratuit.

***

Activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #lectură #cultură #educatie #cercetare #cunoastere #comunitate #implicare #fotografie #photography #CopsaMica