Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Astăzi este Ziua Empatiei!

Iar noi vă propunem pentru lectură câteva titluri din colecțiile bibliotecii, atât volume de specialitate din sfera psihologiei, a dezvoltării personale și a inteligenței emoționale, cât și cărți pe care părinții le poți parcurge împreună cu cei mici.

Veți regăsi în paginile acestora povești impresionante referitoare la recunoașterea și înțelegerea stărilor emoționale ale celorlalți, conștientizarea și acceptarea aspectelor diversității în lumea în care trăim, abordarea și depășirea prejudecăților, întrajutorarea semenilor, orientarea emoțiilor spre experiențe comportamentale pozitive, dar și povești despre prietenie, iubire și toleranță.

„Empatia se referă la abilitatea de a îi «citi» pe cei din jur, intrând în rezonanță cu ei. Primul pas constă în îndreptarea atenției asupra celuilalt într-un mod neinvaziv, cu intenția sinceră de a asculta și de a înțelege acțiunile și emoțiile acelei persoane. (…) Abilitățile empatice se conturează în momentul în care oamenii încept să se diferențieze pe ei înțiți de ceilalți. Oamenii sunt capabili să se privească în oglindă și să se recunoască pe sine. (…) Pentru a ne putea exercita abilitățile empatice, trebuie să fim conștienți de diferențele dintre noi înșine și ceilalți oamnei.” (Hughes, Marcia; Bradford Terrell, James. „Inteligența emoțională în acțiune : programe de training și coaching pentru lideri, manageri și echipe”, trad. Silvia Guță, Bucureşti: Curtea Veche, 2017, p. 78)

Volumele selectate, dar și multe alte titluri, sunt disponibile la compartimentele pentru împrumut din sediul central și filialele bibliotecii.

Vă așteptăm cu drag!

***

Informații privind documentele din colecțiile bibliotecii se regăsesc în catalogul online, pe platforma de cărți electronice Cloud Library, în Depozitul Digital și pe celelalte canale de comunicare și promovare.

http://www.bjastrasibiu.ro:8080/liberty/libraryHome.do
https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Featured?media=all&src=lib
http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/
https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/
https://www.instagram.com/bjastrasibiu/
https://www.youtube.com/channel/UCbC69KdQkufZEf_3m_h-42A
bibliosuport[at]bjastrasibiu[.]ro

Leave a Reply