Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Un strop de bucurie printr-o povestire” și „Citesc cu drag!” s-au intitulat activitățile desfășurate astăzi la Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a Lecturii. Colega noastră, Enikö Tăvală, i-a întâmpinat cu drag pe elevii clasei I C de la Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu (îndrumați prof. înv. Maria Silvia Miricescu) și ai clasei a II-a B de la Școala Gimnazială nr. 18 Sibiu (îndrumați de prof. înv. primar Liana Butoi).

Lecturile propuse celor mici au fost „Țup, salvatoarea iernii” de Alex Donovici, „Un urs pe nume Paddington” de Michael Bond și „Doctorul Au-mă-doare” de Kornei Ciukovski. Momentele de lectură au fost alternate cu cele de discuții în care cei mici au împărtășit părerile lor despre animalele preferate, despre prietenie, dăruire și încredere. În a doua parte a întâlnirii, elevii s-au amuzat citind, pe rând, fabule din volumul „365 Fabule” (adaptare de J. Ignacio Herrera), și s-au bucurat de simpaticele semne de carte confecționate de colega noastră Enikö Tăvală. 

Material realizat de Monica Marin, bibliotecar

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #comunicare #invatare #citimimpreuna #povestipentrucopii #recomandaridecarte #literaturăpentrucopii #ZiuaNationalaaLecturii #povesti #iubimcărțile #cărți #biblioteci #ziuanationalaalecturii #VăAșteptămLaBibliotecă