Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Laboratorul muzicienilor deschis publicului la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Miercuri, 18 iulie 2019, în a treia zi de festival, Ansamblul Musica Ricercata, sub bagheta cunoscutului dirijor Gabriel Bebeșelea, a susținut o repetiție deschisă publicului și o sesiune de întrebări cu muzicienii, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

20190718_18113820190718_183124

Gabriel Bebeșelea, alături de talentații muzicieni, membri ai Ansamblului Musica Ricercata și renumita soprană Rodica Vică, au propus melomanilor sibieni o după-amiază muzicală inedită: „Laboratorium scaenam”. Astfel, s-au deschis porțile cabinetului de studiu al muzicienilor, un spațiu al căutărilor neîncetate, în care talentul și inspirația se întâlnesc permanent cu tenacitatea și munca asiduă. Într-o atmosferă relaxată și jovială, publicul a avut plăcuta ocazie de a asista la modul în care se desfășoară o repetiție. Muzicienii și dirijorul au făcut o demonstrație de virtuozitate și, în egală măsură, au convins prin abilitățile de comunicare. A fost un dialog muzical remarcabil, de care publicul s-a bucurat din plin.

Au fost prezentate o parte din piesele care urmează a fi susținute în cadrul concertului extraordinar de închidere, „BaRockIN` Transylvania”, care va avea loc astăzi, 19 iulie 2019, ora 19:00, la Biserica Romano-Catolică Sf. Treime din Sibiu.

„Fiecare revenire la Sibiu îmi aduce mereu un plus de bucurie, iar de această dată, faptul că sunt solista concertului de închidere a Festivalului Musica Ricercata Opus 1, alături de muzicieni de top mondial, mă onorează enorm.  Prima întâlnire cu publicul sibian, cu ocazia acestei repetiții deschise, a creat deja o legătură și un schimb de energii unice creatoare extrem de benefice pentru mine.”, declară Rodica Vică, soprană.

„M-a bucurat enorm faptul că, la experimentul nostru de a devoala ce se află în spatele cortinei, au luat parte atât de mulți oameni. Asta îmi dovedește că publicul dorește să cunoască îndeaproape fenomenul muzical. Consider că cel mai important țel al nostru a fost atins, ceea ce ne onorează, dar în același timp ne și obligă să continuăm să arătăm publicului laboratorul nostru de creație.”, mărturisește Gabriel Bebeșelea, dirijor și director al Musica Ricercata Festival Opus 1.

Toate evenimentele care se desfășoară la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu au loc cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Pentru mai multe informații accesați adresa  https://www.musica-ricercata.com/